Yemek Tarifleri

Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 2 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 2 yemek kaşık kakao

Kreması için

  • 1 paket kremsanti
  • 1 su bardağı süt

Üst süslemesi için

  • Çilek
  • Çikolata sos

Çilekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta sarısı un, kabartma tozu, nişasta,kakao, su, vanilya hepsi çırpılır.
  2. Yumurta beyazı ise başka bir kapta şeker ile birlikte mikserle çırpılır.
  3. Sonra beyaz yumurtalar öteki hamurun içerisine konularak kaşık yardımı ile hafif karıştırılır. Yuvarlak kek kalıbında 170 derecede 45 dk kadar pişirilir.
  4. Krema için, kremşanti ve süt karıştırılır. Tarife nazaran yapılır.
  5. Pastamız soğuyunca üç eşit modüle bölünür 1. Katın üzerine kremşanti sürelim, çilek koyalım.
  6. 2. Kata da kremşanti ve çilek koyalım ,3. Kata kremşanti sürelim, kenarlarına da kremşanti sürelim ve çilek ile pastamızı süsleyelim.

Çilekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu