Yemek Tarifleri

Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kilo çilek
  • 3 kilo toz şeker
  • Yarım limon suyu

Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle çilekler güzelce yıkanır, sap yaprakları temizlenir.
  2. Tencereye çileklerin yarısı konulur üzerine şekerin yarısı sonra, tekrar kalan çilek eklenir ve kalan şeker de eklenerek, çilekler kendi öz suyunu bırakması için, tencerenin kapağı yarım kapalı biçimde 1 gece demlenmeye bırakılır.
  3. Suyunu salmış çilekler ocağın üstüne alınır.
  4. Kaynamaya başlayınca yarım limon suyu eklenerek kısık ateşte orta ara karıştırılarak yavaş yavaş kaynayıp pişmeye bırakılır. (ama kıymetli noktası kaynadıktan sonra kısık ateşte pişerken orta ara karıştırılır ve başından ayrılmamalısınız)
  5. Üzerine biriken köpükleri pak bir tabağa toplayınız. (sonra o aldığınız köpük soğuyunca, köpük helvası tadında mükemmel bir lezzeti tadın????)
  6. Bir çay tabağına reçelden biraz damlatarak yoğunluğunu, kıvamını kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Yada; köpükleşme siz aldıkça yine gelir, artık o köpükleşme olmuyorsa reçel hazır demektir.
  7. Kaynar biçimde pak kavanozlara hisse edip, daha evvel kullanılmamış kavanoz kapaklarını kapatıp zıt çevirin. Soğuduktan sonra uzun müddet koruma edebilirsiniz.

Afiyet olsun ????

Not: ayıkladığınız çilek saplarını sakın atmayın, ondan da sirke yapacağız ????

Daha ayrıntılı görüntülü anlatımını @belkiazbiraz ınstagram sayfamda bulabilirsiniz.

Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu