Yemek Tarifleri

Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kilo çilek
  • 4 kilo şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Çileklerimizi güzelce ayıklıyoruz ve karbonatlı suda yarım saat kadar bekletiyoruz ki güzelce temizlensin.
  2. Bir iki kat daha yıkıyoruz ve tencereye alıyoruz .
  3. Çileklerimizi üstüne şekeri döküp 1 gece bekletiyoruz.
  4. Ocağa alıp birinci evvel yüksek ateş kaynamaya başladıktan sonra köpükler olunca tereyağını ek ediyoruz.Köpüklenmesini engellemesi için.
  5. Kısık ateşte 40 dakika kaynatıyoruz ,ara orta karıştıralım tabanı tutmasın.
  6. Kıvamını anlamamız için çay tabağına reçeli koyup buz dolabına koyuyoruz kıvamı güzelse reçelimiz olmuş demektir ,siz nasıl yoğunluk seviyorsanız ona nazaran ayarlayın afiyet olsun.

Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu