Yemek Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye (Margarinsiz Yumuşacık)

Çikolatalı Kurabiye (Margarinsiz Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 60 gram iri doğranmış çikolata ya da bir çay bardağı damla çikolata
Çikolatalı Kurabiye (Margarinsiz Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker sıvı yağ ve yumurtayı yoğurma kabımıza alıp şeker eriyinceye kadar çırpalım.
- Nişasta ,kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam edelim.
- Unu da ekleyip elimizle yoğuralım son olarak çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- Ele yapışan bir hamur olacak.
- Bir kaşık yardımıyla kesimler alıp yuvarlayıp tepsiye dizelim.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 11-13 dk pişirelim.
Kontrollü olalım her fırının pişirme müddeti farklılık gösterir 👍 kurabiyeler fırından çıkınca yumuşak olacaktır soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.
Çikolatalı Kurabiye (Margarinsiz Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














Cevap bırakın