Yemek Tarifleri

Çikolatalı Kurabiye (Margarinsiz Yumuşacık)

Çikolatalı Kurabiye (Margarinsiz Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 60 gram iri doğranmış çikolata ya da bir çay bardağı damla çikolata

Çikolatalı Kurabiye (Margarinsiz Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şeker sıvı yağ ve yumurtayı yoğurma kabımıza alıp şeker eriyinceye kadar çırpalım.
  2. Nişasta ,kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam edelim.
  3. Unu da ekleyip elimizle yoğuralım son olarak çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  4. Ele yapışan bir hamur olacak.
  5. Bir kaşık yardımıyla kesimler alıp yuvarlayıp tepsiye dizelim.
  6. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 11-13 dk pişirelim.

Kontrollü olalım her fırının pişirme müddeti farklılık gösterir ? kurabiyeler fırından çıkınca yumuşak olacaktır soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ?.

Çikolatalı Kurabiye (Margarinsiz Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu