Yemek Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 100 gram soğuk tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 6,5 yemek kaşığı şeker (tepeleme değil)
- 1 su bardağı un ve 1 su bardağından 2 parmak eksik un ( toplam 250 gr)
Üzeri için;
- ️️️Benmari adabı çikolata sosu
- ️️️Arzuya nazaran; badem kırıkları, fındık kırıkları, hindistan cevizi
( su bardağım 200 ml)
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Küçük kesilmiş tereyağını ve öbür gereçlerini yeterlice yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde kesimlere koparıp yuvarlayın.
- Yağlı kağıtlı tepsiye koyun.
- Çatalla hafif bastırarak biçim verin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyeleri çikolata sosuna batırıp badem kırıklarıyla süsleyin.
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın