Yemek Tarifleri

Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 100 gram soğuk tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 6,5 yemek kaşığı şeker (tepeleme değil)
  • 1 su bardağı un ve 1 su bardağından 2 parmak eksik un ( toplam 250 gr)

Üzeri için;

  • ️️️Benmari adabı çikolata sosu
  • ️️️Arzuya nazaran; badem kırıkları, fındık kırıkları, hindistan cevizi

( su bardağım 200 ml)

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Küçük kesilmiş tereyağını ve öbür gereçlerini yeterlice yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde kesimlere koparıp yuvarlayın.
  3. Yağlı kağıtlı tepsiye koyun.
  4. Çatalla hafif bastırarak biçim verin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan kurabiyeleri çikolata sosuna batırıp badem kırıklarıyla süsleyin.

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu