Yemek Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı mısır yahut buğday nişastası (15gr)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un+1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Üzerine;
- 60 gram eritilmiş bitter çikolata
- 60 gram eritilmiş beyaz çikolata
- 2 – 3 yemek kaşığı file antep fıstığı
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaseye oda sıcaklığında eklediğimiz tereyağı ve toz şekeri ekleyip spatula yardımı ile karıştırın daha sonra yumurtayı katıp spatula yardımı ile karıştırmaya devam edin.
- Kakao hariç öbür gereçleri de ekleyip karıştırın bu harcımızı ikiye bölüp p bir modülünün içine 2 yemek kaşığı kakao ekleyip, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Beyaz hamurumuzu da tıpkı form yumuşak hamur olana kadar ununu ekliyoruz daha sonra bunları biçim verip tepsiye diziyoruz.
- Şeklimizi yapmak için mikser çırpıcısının uç tarafıyla biçim veriyoruz.
- Daha sonra evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında 14-15 dakika pişiriyoruz.
- Pişen kurabiyelerimiz sıcaklığını attıktan sonra benmari yordamı erittiğimiz çikolataya batırıp, daha sonra üzerine de antep fıstığı serpebilirsiniz ben tercih etmedim. afiyet olsun.
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın