Yemek Tarifleri

Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı mısır yahut buğday nişastası (15gr)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un+1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Üzerine;

  • 60 gram eritilmiş bitter çikolata
  • 60 gram eritilmiş beyaz çikolata
  • 2 – 3 yemek kaşığı file antep fıstığı

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kaseye oda sıcaklığında eklediğimiz tereyağı ve toz şekeri ekleyip spatula yardımı ile karıştırın daha sonra yumurtayı katıp spatula yardımı ile karıştırmaya devam edin.
  2. Kakao hariç öbür gereçleri de ekleyip karıştırın bu harcımızı ikiye bölüp p bir modülünün içine 2 yemek kaşığı kakao ekleyip, ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Beyaz hamurumuzu da tıpkı form yumuşak hamur olana kadar ununu ekliyoruz daha sonra bunları biçim verip tepsiye diziyoruz.
  4. Şeklimizi yapmak için mikser çırpıcısının uç tarafıyla biçim veriyoruz.
  5. Daha sonra evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında 14-15 dakika pişiriyoruz.
  6. Pişen kurabiyelerimiz sıcaklığını attıktan sonra benmari yordamı erittiğimiz çikolataya batırıp, daha sonra üzerine de antep fıstığı serpebilirsiniz ben tercih etmedim. afiyet olsun.

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu