Yemek Tarifleri
Çikolatalı Islak Kek

Çikolatalı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı demli çay
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üzeri için
- 1 paket çikolata sosu
- 1/5 su bardağı süt
Çikolatalı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp mikserde köpürünceye kadar çırpalım.
- Sırasıyla sıvı yağ, çay, süt ekleyip biraz daha karıştıralım.
- Son olarak kabartma tozu vanilya ve ununu da ek edip unla birlikte 3 kaşık kakaoyu da ekleyelim.
- Akıcı bir kıvam elde ettikten sonra, sanayağ ile yağladığımız borcama harcımızı döküp 140 derecede ısıttığımız fırında 13/16 dakika pişirelim.
- Üzeri için çikolata sosu ve sütü kaynatıp kenara alalım kekimizin birinci sıcağı çıktığında kürdanla minik minik delikler açıp, bir bardak sütü gezdirelim.
- Hafif ılıyınca üzerine son olarak çikolata sosunu gezdirip, dilediğiniz halde ve meyvelerle süsleyebilirsiniz hepinize afiyet olsun🌼.
Çikolatalı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Cevap bırakın