Yemek Tarifleri

Çikolatalı Islak Kek

Çikolatalı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı demli çay
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için

  • 1 paket çikolata sosu
  • 1/5 su bardağı süt

Çikolatalı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp mikserde köpürünceye kadar çırpalım.
  2. Sırasıyla sıvı yağ, çay, süt ekleyip biraz daha karıştıralım.
  3. Son olarak kabartma tozu vanilya ve ununu da ek edip unla birlikte 3 kaşık kakaoyu da ekleyelim.
  4. Akıcı bir kıvam elde ettikten sonra, sanayağ ile yağladığımız borcama harcımızı döküp 140 derecede ısıttığımız fırında 13/16 dakika pişirelim.
  5. Üzeri için çikolata sosu ve sütü kaynatıp kenara alalım kekimizin birinci sıcağı çıktığında kürdanla minik minik delikler açıp, bir bardak sütü gezdirelim.
  6. Hafif ılıyınca üzerine son olarak çikolata sosunu gezdirip, dilediğiniz halde ve meyvelerle süsleyebilirsiniz hepinize afiyet olsun🌼.

Çikolatalı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu