Yemek Tarifleri

Çikolata Kaplı Marmelatlı Kurabiye

Çikolata Kaplı Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 50 gram bitter çikolata
  • 50 gram beyaz çikolata
  • Marmelat

Çikolata Kaplı Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

Nefiss lezzetine doyum olmayan marmelatlı kurabiye tarifim??.

  1. Uygun bir kaba kabartma tozu ve un hariç bütün materyalleri alalım güzelce karıştıralım.
  2. Daha sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyelim yoğurmaya devam edelim.
  3. Hamurumuzu yoğururken katlayarak yoğurmaya itina gösterelim hoş yumuşak bir hamur elde ettikten sonra yuvarlayalım ve ortalarını parmağımız ile biçim verip bastıralım fırın tepsimize dizelim.
  4. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık bir 15-20 dakika kadar fırından fırına nazaran değişebilir ben 15-20 dakika kadar bir mühlet içerisinde pişirdim siz üzeri pembeleşmeden güzelce piştikten sonra fırına alın.
  5. Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizi üzerine marmelatları koyalım ben vişne marmelatı kullandım. Siz öteki bir marmelatta kullanabilirsiniz birazcık dinlendikten sonra üzerine benmari metodu erittiğimiz çikolatalarımız ile kaplayalım servise hazırdır şimdiden yapacak olanlar a afiyet olsun ???????.

Çikolata Kaplı Marmelatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu