Yemek Tarifleri
Çiğirdik

Çiğirdik Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı susam
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı şeker
Pişirme kağıdı
Çiğirdik Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Susam tava ya alınır 10 dk hoş bir formda ocakta kavrulur.
- Kavrulan susamların üzerine bal ve şeker ilave edilir 7-8 dk hoş bir biçimde karıştırarak kavrulmuş devam edilir.
- Yağlı kağıdı tezgah üzerine serilir ve kavurmuş olduğumuz susam dökülür (bu evre da süratli olmak lazım donmaması için)
- Üzerine tekrar bir yağlı kağıt serilir ve merdane ile inceltilir ve bıçak yardımı ile kesilir.
Afiyet olsun.
Çiğirdik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












Cevap bırakın