Yemek Tarifleri

Çiğirdik

Çiğirdik Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı susam
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı şeker

Pişirme kağıdı

Çiğirdik Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Susam tava ya alınır 10 dk hoş bir formda ocakta kavrulur.
  2. Kavrulan susamların üzerine bal ve şeker ilave edilir 7-8 dk hoş bir biçimde karıştırarak kavrulmuş devam edilir.
  3. Yağlı kağıdı tezgah üzerine serilir ve kavurmuş olduğumuz susam dökülür (bu evre da süratli olmak lazım donmaması için)
  4. Üzerine tekrar bir yağlı kağıt serilir ve merdane ile inceltilir ve bıçak yardımı ile kesilir.

Afiyet olsun.

Çiğirdik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu