Yemek Tarifleri

Çiğden Pişen Taze Fasulye

Çiğden Pişen Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet domates
  • 1 adet küp şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber

Çiğden Pişen Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sırasıyla tencerenin en alt tabanına soğan, kapya biber, üzerine yıkayıp ince dilimlenmiş taze fasulyeleri koyalım.
  2. Üzerine kabuklarını soyduğumuz ve yemeklik doğranmış domatesleri ekleyelim.
  3. Sarımsağı atalım.
  4. Üzerine küp şeker ve kalan baharatlari ek edelim ve tencerenin kapağını kapatıp su eklemeden domatesin suyu ile pişmeye bırakalım.

Yazdan kalan menemen ya da domates sosumuz varsa kış aylarında bunları da kullanabilirsiniz.

Ben bu tanımı düdüklü tencerede yapıyorum çok daha kısa müddette pişiyor ve daha sulu oluyor. Hepsi tıpkı anda pişen hoş bir tanımdır. Denediginiz de daima bu hal de yapacağınızdan eminim. Deneyip yorum ve fotoğraf göndermeyi unutmayın lütfen ???? sevgiler ????????.

Çiğden Pişen Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu