Yemek Tarifleri

Çiğ Köfte

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo esmer kısırlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 soğan rendesi suyu sıkılmış
  • 1 -2 diş sarımsak rendesi
  • 60 gram isot
  • 1 yemek kaşığı pul biber (acısı size bağlı )
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ̆
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • 3,5 yemek kaşığı biber salçası

Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bulguru 2 su bardağı sıcak su ile ıslatıp, 10 dakika bekletin siz o ortada bir tabakta isot hariç hariç herŞeyi birleştirin, isotuda yarım çay bardağı sıcak su ile birleştirip 2-3 dakika bekleyin.
  2. Sonra tepsinize tüm malzemeyi alıp yaklaşık 40-45 dakika boyunca yani çiğköfteniz kıvam alana kadar yoğurun.

Afiyet olsun.

Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu