Yemek Tarifleri

Çiğ Köfte

Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 bardağı esmer bulgur
  • 1 çay bardağı sıcak su (bulguru ıslamak için)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 adet domates rendesi
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • MaydAnoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağ

İsotlu karışım için;

  • 4 yemek kaşığı isot
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Baharatlar;

  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber

Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yoğurma tepsisine bulgurumuzu koyuyoruz kaynar suyu ek edip karıştırıyoruz bir hoş dinlensin.
  2. Bulgur dinlenirken sarımsağı, soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu süzelim.
  3. İsotlu karışımı hazırlayalım.
  4. Dinlenen bulgurun üzerine rendelediğimiz sarımsağı soğanı, domatesi, baharatları, isotlu karışımı ek edip yoğurmaya başlayalım.
  5. Güzelce kıvam aldıktan sonra ince doğradığımız maydanozu da ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  6. En son zeytinyağ ekleyip bi 5 dk daha yoğuralım enfes çiğköftemiz hazır.
  7. İsteyen robottan da geçirebilir.

Afiyet olsun.

Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu