Yemek Tarifleri

Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yaklaşık 3-3, 5 su bardağı su

Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabına 250 gram oda ısısındaki tereyağı, 1 adet yumurta, 1, 5 su bardağı pudra şekeri, 1, 5 su bardağı mısır nişastası, 1 paket vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ek edip yoğuralım.
  2. Daha sonra yaklaşık 3 – 3,5 su bardağı unu azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  3. Hamurumuzu iki eşit kesime ayıralım.
  4. Hamurumuzun bir kesimine 2 yemek kaşığı kakao ekleyip tekrar yoğuralım.
  5. Kakaolu ve sade kurabiye hamurumuz dan fındık büyüklüğün de modüller alıp yuvarlayalım.
  6. Yuvarladığımız modüllerle çiçek formunu verelim.
  7. Üzerine kürdan ile çizikler atalım.
  8. Pişirme kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20dakika pişirelim.

Afiyet olsun.

Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu