Yemek Tarifleri
Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda ısısında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 3-3, 5 su bardağı su
Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına 250 gram oda ısısındaki tereyağı, 1 adet yumurta, 1, 5 su bardağı pudra şekeri, 1, 5 su bardağı mısır nişastası, 1 paket vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ek edip yoğuralım.
- Daha sonra yaklaşık 3 – 3,5 su bardağı unu azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurumuzu iki eşit kesime ayıralım.
- Hamurumuzun bir kesimine 2 yemek kaşığı kakao ekleyip tekrar yoğuralım.
- Kakaolu ve sade kurabiye hamurumuz dan fındık büyüklüğün de modüller alıp yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız modüllerle çiçek formunu verelim.
- Üzerine kürdan ile çizikler atalım.
- Pişirme kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın