Yemek Tarifleri

Cevizzade (Bir Tadan Pişman Birde Tatmayan)

Cevizzade (Bir Tadan Pişman Birde Tatmayan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine ayrılacak
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 buçuk 3 su bardağına yakın un denetimi ekleyin tekrar de
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya

Üzerini süslemek için

  • Ceviz

Şerbet için

  • 2.5 bardak şeker
  • 2.5 bardak su
  • 3-4 damla limon suyu

Cevizzade (Bir Tadan Pişman Birde Tatmayan) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle 1 tane yumurta sarısı üzeri için ayıralım tüm materyalleri yoğurma kabına alalım unu da ekleyip yoğuralım.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlak hal verelim.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  4. Üzerlerine ceviz bastıralım.
  5. Kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
  6. Önce fırın ayarını 180 dereceye ayarlayalım.Üzerleri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 30 dakika sürdü benim.
  7. Şerbet için tüm gereçleri tencereye alıp kaynatalım ve 10 dakika pişirelim. Ve soğumaya bırakalım.
  8. Tatlı sıcak şerbet ılık olsun.
  9. Tatlımız pişince birinci sıcağı geçsin şerbeti üzerine dökelim.
  10. Dilerseniz üzerini tepsi ile 5 dakika kadar kapatın daha süratli şerbeti çeker. Şerbetini uygunca çektikten sonra servis edilmeye hazırdır afiyetle.

Cevizzade (Bir Tadan Pişman Birde Tatmayan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu