Yemek Tarifleri
Cevizli Un Helvası

Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ yahut tereyağı ben sıvı yağ kullandım
- 1 su bardağı+1 kaşık un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım bardak iri çekilmiş ceviz içi
Cevizli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağı ve onu tavaya alalım ve onu kavurmaya başlayalım, burada un ne çok yahut kalacak neden kararacak.
- Hafif kızarmaya başladığında ceviz içini ekleyip, iki üç dakika da bu şekide kavuruyoruz.
- Başka bir kapta 5 kaşık toz şekeri ve üzerini geçecek kadar sıcak su ile şerbet hazırlıyoruz.
- Şerbeti kaynamakta olan helvaya ekliyoruz, güzelce karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Soğuyan helva servis etmeye hazır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Cevizli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın