Yemek Tarifleri

Cevizli Un Helvası

Cevizli Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ yahut tereyağı ben sıvı yağ kullandım
  • 1 su bardağı+1 kaşık un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım bardak iri çekilmiş ceviz içi

Cevizli Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yağı ve onu tavaya alalım ve onu kavurmaya başlayalım, burada un ne çok yahut kalacak neden kararacak.
  2. Hafif kızarmaya başladığında ceviz içini ekleyip, iki üç dakika da bu şekide kavuruyoruz.
  3. Başka bir kapta 5 kaşık toz şekeri ve üzerini geçecek kadar sıcak su ile şerbet hazırlıyoruz.
  4. Şerbeti kaynamakta olan helvaya ekliyoruz, güzelce karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  5. Soğuyan helva servis etmeye hazır. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Cevizli Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu