Yemek Tarifleri
Cevizli Tavuklu İç (Sandviç İçin)
Cevizli Tavuklu İç (Sandviç İçin) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım haşlanmış didiklenmiş tavuk
- 1 avuç iri kırılmış ceviz
- 1 tatlı kaşığı celery salt yahut kuru kereviz yaprağı ( opsiyonel)
- 2 adet taze soğan, doğranmış
- Mayonez ( tutacak kadar 2-3 çorba kaşığı)
- Tuz
- Karabiber
- Sandviç ekmeği ( istediğiniz tür)
- Mayonez
- Dijon hardal
- Marul yaprağı
- Domates
Cevizli Tavuklu İç (Sandviç İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk haşlanır, didiklenir. (Ben modül tam but, ve göğüs haşladım.)
- Haşlarken kuru soğan, havuç, sarımsak, kereviz sapı, tane karabiber, tuz, bir iki karanfil ,1 yıldız anason, biberiye ve 1 kaşık kurutulmuş zerzevat koyuyorum.
- Suyuna çorba yahut pilav yapıyorum. Siz sevdiğiniz üzere haşlayabilirsiniz.
- Bütün gereç karıştırılır, tutuncaya kadar mayonez eklenir tekrar karıştırılır. (tavuğu haşlarken tuz koyduysanız, tuzu ona nazaran ayarlayın. )
- Ekmeklere mayonez, dijon hardal sürülür, tavuklu iç konulur, marul ve domates eklenerek servis yapılır.
- Meze olarak yahut yeşil salata üzerinde yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Cevizli Tavuklu İç (Sandviç İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın