Yemek Tarifleri

Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un

Ek olarak;

  • 1 yemek kaşığı kakao

Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce 150 gram tereyağı 1,5 su bardağı şekere uygunca karıştıyoruz.
  2. Karıştırınca iki yumurta ekleyip ,1 paket vanilya ,yarım paket kabartma tozu sonra 1 kaşık sıvı yağ ekleyip güzelce karıştıyoruz.
  3. Karışam materyaller 4 su bardağı yoğurmaya devam edip yavaş yavaş un ekliyoruz.
  4. Hamuru bir büyük modüle bölünüp 1 kasık kakao ekleyip tekrar yoğurmaya devam ediyoruz.
  5. Kakao hamuru ve sade hamuru bölünüp küçük yuvar haline getirip bardak altın bastırıp düzgünce büyük yuvarlak haline getiyoruz.
  6. 200 derece ayarlayıp pişiriyoruz afiye olsun.

Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu