Yemek Tarifleri
Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye
Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 – 4.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 4-5 damla limon
Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Bunun için şeker ve suyu küçük bir tencereye alıp kaynayınca limonunu ek edip 10 dk daha kaynamaya bırakıyoruz. Müddet sonunda ocaktan alıp ılıması için kenara ayırıyoruz.
- Oda ısısındaki margarinimizi ve başka materyalleri bir kapta kulak göğsü kıvamında yoğuruyoruz. Un ölçüsü markasına nazaran değişiklik göstereceğinden 3 bardaktan sonra denetimli bir formda eklemenizi tavsiye ederim.
- Yoğurulan hamurun yarısını ayırıp kakao ekliyoruz. Ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 – 20 dk ortası pişiriyoruz.
- Pişen kurabiyelerimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra tek tek şerbete batırıp servis tabağına alıyoruz.
- Üstüne kalan şerbeti gezdirip, istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🖤
Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın