Yemek Tarifleri

Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye

Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 – 4.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 damla limon

Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Bunun için şeker ve suyu küçük bir tencereye alıp kaynayınca limonunu ek edip 10 dk daha kaynamaya bırakıyoruz. Müddet sonunda ocaktan alıp ılıması için kenara ayırıyoruz.
  2. Oda ısısındaki margarinimizi ve başka materyalleri bir kapta kulak göğsü kıvamında yoğuruyoruz. Un ölçüsü markasına nazaran değişiklik göstereceğinden 3 bardaktan sonra denetimli bir formda eklemenizi tavsiye ederim.
  3. Yoğurulan hamurun yarısını ayırıp kakao ekliyoruz. Ceviz büyüklüğünde kesimler kopartıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 – 20 dk ortası pişiriyoruz.
  5. Pişen kurabiyelerimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra tek tek şerbete batırıp servis tabağına alıyoruz.
  6. Üstüne kalan şerbeti gezdirip, istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ?

Cevizli Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu