Yemek Tarifleri

Cevizli Erişte

Cevizli Erişte Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg erişte
  • Erişteyi haşlamak için sıcak su
  • Tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 2 avuç ceviz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

Cevizli Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Eriştemizi demleme adabı pişirelim.
  2. Erişteyi teflon tencerede kavurup üzerine biraz tuz serpelim.
  3. Üzerini 2 parmak geçecek formda sıcak su döküp yumuşayana dek pişirelim.
  4. Bir kasede yoğurt, mayonez, tuz ve rende sarımsağı karıştırıp hazır edelim.
  5. Üzeri için tavaya tereyağını alıp eritelim ve iri ufalanmış cevizi ekleyelim üzerine toz biberini de koyup 5 dk karıştırarak kavuralım.
  6. Sıra geldi birleştirmeye;Uygun kaba erişteyi alalım üzerine mayonezli yoğurdu döküp karıştıralım.
  7. Servis tabağına alıp son olarak cevizli yagı gezdirelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun?.

Cevizli Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu