Yemek Tarifleri

Ceviz Kurabiye

Ceviz Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için ;

  • 100 gram tereyağı yahut margarin
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kakao (Tepeleme olmasın)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Ben 2 bardak kadar kullandım dikkatli eklemek gerek)

Birleştirmek için

  • Kahvaltılık çikolata kullanabilirsiniz yahut sütlü çikolatayı benmari tarzı eritip kullanabilirsiniz

Ceviz Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

(Her şeyin oda sıcaklığında olması gerek)

  1. Pudra şekeri margarin ve sıvı yağı bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Daha sonra yumurta ve vanilyayı ekleyelim karıştırdıktan sonra kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  3. Ardından unumuzu azar azar ekleyip karıştıralım.
  4. Hamurunuz unu yemiyorsa biraz sıvı yağ ekleyip uygunca karıştırın.O sorun ortadan kalkacaktır.
  5. Hamurumuzu 10 dk kadar buzdolabında dinlendirelim.
  6. Ardından form verebilirsiniz hali nasıl verdiğimi gösterdim tepsimizde kesinlikle yağlı kağıt olması lazım.
  7. 180° alt-üst ayarda 15-16 dk da pişirelim.
  8. Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra birleştirilebilir. Sıcakken tutmaz şayet tutmuyorsa çikolatanızı biraz buzdolabında bekletin ve tekrar deneyin. Afiyet olsun.

Ceviz Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu