Yemek Tarifleri

Cepli Sandviç Poğaça

Cepli Sandviç Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küp yaş maya (instant maya da kullanılabilir)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Ortalama 9-10 su bardağı un (un un kalitesine nazaran değişebilir)

İçi için;

  • Peynir
  • Domates
  • Salatalık

Cepli Sandviç Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. Unu azar azar ek ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Mayalanması için 1 saat bekletin.
  4. Mayalanan hamurdan limon  büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
  5. Bezeyi elinizle pasta tabağı büyüklüğünden biraz küçük açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayın ve ikiye katlayın.
  6. İkiye katladığınız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayın.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
  8. 15 dk tepside mayalandırın.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin .
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30dk pişirin.

Cepli Sandviç Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu