Yemek Tarifleri

Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet vanilya
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı nişasta (200 ml)
  • Yarım su bardağından biraz fazla un (150 ml)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • Yarım çay bardağı ince fındık parçaları
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel yumurta şeker güzelce çırpılır tuz ek edilir tekrar çırpıcıyla çırpılır ve vanilya, yağ, un, kabartma tozu eklenir yoğrulur. Çikolata fındık kesimleri eklenir karıştırılır.
  2. Küçük yuvarlaklar yapılır tepsiye dizilir.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verip 5 dk pişirip çıkartılır, bardakla ezip tekrar fırına verilir 6-7 dk daha pişirilip alınır.

Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu