Yemek Tarifleri

Bursa’nın Meşhur Cantik Pidesi

Bursa’nın Meşhur Cantik Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 yumurta beyazı (Sarısı üstüne)
  • 7-8 su bardağı un

Üzerindeki harç için :

  • 300-400 gram kıyma
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1-2 adet kırmızı biber
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 dış sarımsak
  • 2 büyük kabuğu soyulmuş domates
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Kekik

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı (3-4 damla su eği yaparsanız daha parlak oluyor)

Bursa’nın Meşhur Cantik Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle harcımızı hazırlayalım.Karıştırma kabının içine kıymayı koyup kalan materyalleri rondodan geçirip yahut minik minik doğrayıp üzerine ekliyoruz.
  2. Baharatı da ek ettikten sonra harcımız hazır demektir.
  3. Hamur için:Ilık süt ılık su, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırıp 5dk bekletin.
  4. Sonra sıvı gereçleri ekleyip karıştırın.
  5. Ardından unu yavaş yavaş ekleyip en az 5 dk yoğurun.
  6. Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edilecek.
  7. Sonra üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin hamur iki katına çıkınca iki yoğurup maya kokusunu çıkarın.
  8. Tezgaha un serpip hamuru orada rulo yapıp 12esit modüle bölün.
  9. Hamurların ortasını bastırarak inceltin kenarlari yüksek kalacak biçimde ayarlayın.
  10. Hazırladığımız harçtan pidelerin ortasına çokça koyup yayın.
  11. 10-15 dk tepside dinlendirip yumurta sarısını sürdükten sonra 190° evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bursa’nın Meşhur Cantik Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu