Yemek Tarifleri

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 küçük uzunluk soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı tereyağı
  • İsteğe bağlı yeşil biber
  • Kapya biber
  • Havuç da eklenebilir

Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğanı yemeklik küp küp doğrayalım. (yeşil biber, kapya biber, havuç da eklenecek ise onları da küp küp doğrayalım. )
  2. Tencereye sıvı yağı dökelim.
  3. Ocağın orta ateşte açalım. Soğanı yavaşça kavuralım. (hemen akabinde biber ve havuç eklenecekse onları da ekleyelim).
  4. Salçayı ve tereyağını ekleyip 3-4 dk kavuralım.
  5. Ardından bulguru ekleyip 3-4 dk kavuralım.
  6. Sıcak su ve tuzu ekleyip, ocağın altını kısalım. Karıştırıp,tencerenin kapağını kapatalım.
  7. Pilav 20dk sonra pişmiş olacak. Suyunu çekmişse pişmiş demektir. Kaşıkla karıştırıp bunu denetim edebilirsiniz. Ocağın altını kapatalım.
  8. Tencerenin üstüne nazaran bir havlu kağıdı tencerenin üstüne koyup, kapağı kağıt havlunun üstüne kapatalım. 10dk sonra pilavımız hazır olacak.

Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu