Yemek Tarifleri
Borcam Pastası
Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- Sadece 1 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 su bardağı süt ( üzerine gezdirmek için )
- 1 paket krem şanti ( bir bardak süt ile yapılacak )
Ganaj için;
- 1 paket sıvı krema
- 80 gram çikolata
Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, şeker ve vanilyayı birlikte çırpıyoruz.
- Vanilyayı eklememizin sebebi yumurtanın kokmaması.
- Yağ ,sütünü ek edip güzelce karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin.
- Önceden yağlamış olduğumuz dikdörtgen borcamımıza döküyoruz.
- 170 derecede kürdan testi ile denetimli pişiriyoruz.
- Kekimiz soğuduktan sonra 1 su bardağı sütü üzerine gezdiriyoruz.
- Ayrı bir kapta krem şantisini hazırlayıp onu da orantılı bir halde yüzeyine sürüyoruz ve dolaba kaldırıyoruz.
- Üzerinin ganaj için bir paket kremada 80 gram çikolatayı eritip üzerine döküyoruz. ‼️
- Burada dikkat etmemiz gereken kremanın kaynamaması yalnızca ısıtıyoruz ve çikolatayı ek ediyoruz eriyene kadar karıştırıp pastamızın üzerine döküyoruz ‼️ İstediğiniz üzere süsleyip servis edebiliriz yapacakları afiyet olsun ❤️.
Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







Cevap bırakın