Yemek Tarifleri

Borcam Pastası

Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • Sadece 1 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt ( üzerine gezdirmek için )
  • 1 paket krem şanti ( bir bardak süt ile yapılacak )

Ganaj için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 80 gram çikolata

Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta, şeker ve vanilyayı birlikte çırpıyoruz.
  2. Vanilyayı eklememizin sebebi yumurtanın kokmaması.
  3. Yağ ,sütünü ek edip güzelce karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin.
  4. Önceden yağlamış olduğumuz dikdörtgen borcamımıza döküyoruz.
  5. 170 derecede kürdan testi ile denetimli pişiriyoruz.
  6. Kekimiz soğuduktan sonra 1 su bardağı sütü üzerine gezdiriyoruz.
  7. Ayrı bir kapta krem şantisini hazırlayıp onu da orantılı bir halde yüzeyine sürüyoruz ve dolaba kaldırıyoruz.
  8. Üzerinin ganaj için bir paket kremada 80 gram çikolatayı eritip üzerine döküyoruz. ‼️
  9. Burada dikkat etmemiz gereken kremanın kaynamaması yalnızca ısıtıyoruz ve çikolatayı ek ediyoruz eriyene kadar karıştırıp pastamızın üzerine döküyoruz ‼️ İstediğiniz üzere süsleyip servis edebiliriz yapacakları afiyet olsun ❤️.

Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu