Yemek Tarifleri

Borcam Pastası

Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pandispanya ıslatmak için

  • 3 su bardağı süt

Kreması için

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Piştikten sonra

  • 1 paket krem şanti

Krem şanti için

  • 1 çay bardağı süt

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi

Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce keki hazırlamak için yumurta şeker güzelce çırpılır.
  2. Sonra sıvılar eklenir çırpılır.
  3. En sonunda una kabartma tozu vanilya eklenir denetimli olarak çırpılır. Kek kıvamında olunca dikdörtgen borcamda fırına verilir.
  4. 200 derece 25 dakika da benimki oldu siz denetim edersiniz çıkan kekin üzerine süt eşit biçimde dökülür.
  5. Kek pişerken kreması hazırlanır. Krema için süt ve öbür materyaller tencereye alınır göz göz olunca ateşten alınır pişince krem şanti konulur çırpılır.
  6. Soğuyunca kreması üzerine yayılır.
  7. Hindistan cevizi konulup isteğe nazaran süslenir. Afiyet olsun.

Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu