Yemek Tarifleri

Bol Soğanlı Et Sote

Bol Soğanlı Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu eti (kuşbaşından küçük)
  • 3 su bardağı su
  • 1 kg arpacık soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı acı pul biber

Bol Soğanlı Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak etimizi bir tencereye alalım kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Suyunu çektikten sonrada üzerine 3 su bardağı su ekleyip bir buçuk saat suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Ayrı bir tencereye 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip ,üzerine 2 adet yeşil biber ile 1 adet doğranmış kapya biberi ekleyelim 5 dk kavuralım .
  4. Üzerine 1 kg arpacık soğan ekleyip 10 dk kavuralım.
  5. Daha sonra suyunu çeken etimizi ek edelim 5 dk kavuralım.
  6. 3 adet doğranmış domates ile 3 diş sarımsak ekleyip karıştıralım.
  7. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı acı pul biberi de ekleyip 10 dk daha pişirelim ,toplamda 2 saatte pişen yemeğimiz servise hazır afiyet olsun.

Bol Soğanlı Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu