Yemek Tarifleri
Bisküvi Ezmeli Kurabiye
Bisküvi Ezmeli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 ml krema
- 50 gram tereyağ
- 4,5 yemek kaşığı karamelli bisküvi ezmesi
- Yarım çay bardağı +1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (yaklaşık olarak)
Üzeri için;
- Beyaz çikolata
- Karamelli bisküvi ezmesi (1,2 tatlı kaşığı)
Bisküvi Ezmeli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karamelli bisküvi ezmesi, tereyağ ve pudra şekerini karıştırıyoruz. Üzerine krema ekleyerek tekrar karıştırıyoruz.
- Hepsi güzelce karıştıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek çok sert olmayacak bir hamur oluşturuyoruz.
- Yağlı kağıt üzerine dondurma kaşığı ile hal verip evvelden ısıtışmış 180 derece fırında kenarları hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan, hafif soğuduktan sonra beyaz çikolata ve karamelli bisküvi ezmesi karışımına batırıp servis tabağına alıyoruz.
- Üzerinde ki karışımı yapmam için.
- Beyaz çikolatayı benmari yolu eritip içine 2 kaşık karamelli bisküvi ezmesi ekleyip oluşturuyoruz.
Afiyet şeker olsun 😋
Bisküvi Ezmeli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın