Yemek Tarifleri

Bildiklerinize Meydan Okuyacak Bir Tatlı: Anjelik Eriği Tatlısı

Bildiklerinize Meydan Okuyacak Bir Tatlı: Anjelik Eriği Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 1 kg anjelik eriği
  • 2 su bardağı şeker

Bildiklerinize Meydan Okuyacak Bir Tatlı: Anjelik Eriği Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencerenizin ölçüsüne nazaran 3 parmak eksik anjelik eriğini tenceremize yerleştiriyoruz. Dilerseniz çekirdeklerini çıkarabilirsiniz. Ben çıkarmadım.
  2. Erikleriniz tadına nazaran şekeri ayarlayın. Benim kullandığım erikler biraz ekşiydi, 2 su bardağı şeker koydum.
  3. Uygunluğunuza nazaran 1 gece yahut sabahtan akşama kadar sulanması için tencerenin kapağını kapatıp oda sıcaklığında bekletiyoruz.
  4. Kendiliğinden sulanmış olan anjelik eriklerini ocağa koyup kısık ateşte erikler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  5. Piştikten sonra dilediğiniz üzere süsleyip (kaymak çok yakışıyor) sıcak yahut soğuk olarak servis edebilirsiniz.
  6. Sıcak yahut soğuk olarak servis edebilirsiniz. Hindistan cevizi ve cevizle de şık bir sunum elde ediyoruz. Afiyet olsun 🙂 hoşça kalın.

Bildiklerinize Meydan Okuyacak Bir Tatlı: Anjelik Eriği Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu