Yemek Tarifleri

Biberiye Turşusu

Biberiye Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram biberiye
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay bardağı sirke
  • Sarımsak
  • Sıcak su

Biberiye Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle biberiyelerimizi yıkayıp süzelim.
  2. Kaynar suda beklettiğimiz şişe ve kapakları çıkarıp kurulayalım. (ben küçük kavanozlar kullandım. ).
  3. Şişelerimize evvel sarımsak ve biberlerimizi aralarınada tekrar sarımsak ekleyerek şişelerimizi dolduralım.
  4. Her birinin üzerine birer çay kaşığı tuz,yarımşar çay kaşığı şeker ve yarımşar çay bardağı sirke ekleyip üzerini sıcak suyla tamamlayarak ağızlarını hava almayacak formda kapatıp kavanozlarımızı zıt çevirip bir gece bu formda bekletelim.
  5. Beklettiğimiz turşularımızı güneş görmeyen bir yerde 10-15 gün bekletelim. Biberiye turşumuz hazır??‍?.Afiyet olsun ?.

Biberiye Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu