Yemek Tarifleri

Biber Turşusu

Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo süs biber

330 cc’lik her bir kavanoz için

  • 3-4 diş sarımsak (Azaltabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • Yarım çay bardağı kadar elma sirkesi
  • Üzerlerini geçecek kadar kaynar su

Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Her bir kavanoz tabanına sarımsakları ekleyelim.
  2. Üzerine biberleri kavanoz doluncaya kadar koyup limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi ekleyelim.
  3. Üzerlerini geçecek kadar kaynar su ek edip kapakları 2 ileri 1 geri olacak biçimde güzelce sıkarak kapatalım.
  4. Ters çevirip büsbütün soğuyana kadar dinlendirdikten sonra serin ve kapalı bir yerde koruma edelim yaklaşık bir hafta 10 gün içerisinde turşumuz hazır afiyet olsun.

📌Turşu imaline başlamadan evvel kavanoz ve kapakları 5 dk kaynar suda kaynatalım ve kapaklar kesinlikle yeni olsun.

📌Kaynar su kullanmaya ihtimam gösterelim daha canlı daha uzun ömürlü olur.

📌Sirke olarak üzüm kullanmıyorum turşunun rengini karartıyor elma her vakit daha sarı görünmesini sağlayacaktır unutmayın.

Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu