Yemek Tarifleri

Beyti Kebabı

Beyti Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane yufka

İç harcı

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay bardağı galeta unu
  • Tuz

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı tere yağı
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber

Yufka ya sürmek için

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Beyti Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel yoğurma kabına iç harcını hazırlamak için 400 gram kıyma ,1 adet rendelenmiş soğan ,1 adet rendelenmiş sarımsak ,1 adet yumurta ,2 çay bardağı galeta unu damak tadınıza nazaran tuz ekleyip yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize uzun şeritler halinde köftelerimizi diziyoruz.
  3. 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz pişirdiğimiz etimizi fırından alıyoruz.
  4. Daha sonra yufkalarımızı hazırlıyoruz iki eşit modüle böldüğümüz yufkaları ortasına tereyağı sürerek pişirdiğimiz köfteleri ortasına koyup rulo halinde katlıyoruz.
  5. Köfteler bitene kadar süreci uyguladıktan sonra yassı formda yufkalarımızı dilimleyip yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz.
  6. Kalan tereyağını da yufkaların üzerine sürüyoruz tekrardan 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar daha pişiriyoruz.
  7. Pişirdikten sonra fırından çıkarıyoruz servis tabağımıza alıyoruz.
  8. Üzerine çırpılmış yoğurt ekliyoruz diğer bir tencereye rendelenmiş domatesimizi bir ölçü pişiriyoruz.
  9. Ardından tereyağı ve salçayı ekliyoruz bir ölçü daha pişirdikten sonra tuz karabiber ve kırmızı toz biberi ekliyoruz.
  10. Servis tabağına eklediğimiz beytilerimizin üzerine birinci yoğurt ekliyoruz.
  11. Daha sonra da domates sosu gezdirerek servis ediyoruz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Beyti Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu