Yemek Tarifleri

Beyran

Beyran Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu boyun eti yada kemikli incik
  • Tuz

Pilavı için;

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 çay bardağı su
  • Tuz
  • İsteğe nazaran 5-6 diş ezilmiş sarımsak
  • Pul biber
  • Limon suyu
  • Arzuya nazaran tereyağı yada sade yağ

Beyran Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kemikli etlerimizi düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekliyoruz.
  2. Çıkan keklerini yani köpüklerini alıyoruz büsbütün bitene kadar. Berrak bir et suyu için bu basamağa itina gösterelim. Daha sonra bir saat pişmeye bırakalım.
  3. Bu esnada pirinçleri yıkayıp, yağ eklemeden yalnızca tuz ile belirlenen ölçüde kaynar su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim bir kenara koyalım dinlensin.
  4. Pişen etleri kemiklerinden ayırıp didikleyelim.
  5. Ayrı bir tavayağı sarımsağı koyup bir iki çevirelim, üzerine sırasıyla pul biberi pirinçi eti ekleyip et suyumuzu dileğimize nazaran ek edelim.
  6. Bir iki taşım kaynatıp çabucak servis tabağına alalım. İsteğinize nazaran limon ekleyebilirsiniz. Gaziantep in meşhur sıklıkla kahvaltıda yenen bu çorbayı katiyen denemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsunn ??

Beyran Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu