Yemek Tarifleri

Beyaz Lahana Turşusu

Beyaz Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk lahana
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu (normal yemeklik tuz eritir)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet havuç (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı elma sirkesi (kıtır kıtır yapar)
  • Su

Beyaz Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Lahanamızın dış yapraklarını ayırıp atalım, bol suda yıkayalım.
  2. Daha sonra lahanamızı kenarlardan bir kaç yerinden uzunlamasına keselim, ortadaki kök kısmını bıçak yardımı ile ayıralım.
  3. Ardından lahanamızı dilediğimiz boyutta yüzeysel keselim ve derince bir kabın içerisine alalım.
  4. Üzerlerine kaya tuzunu serpiştirelim, lahanalarımızı elimizle 10 dakika kadar ovalım. (hem hoş ayrılmış olacak)
  5. Yıkanmış 5 litrelik bidonumuzu boşluk kalmayacak formda lahanalarımızdan azar azar bastırarak yerleştirelim. (benim az geldi bastırmadım).
  6. Sarımsaklarımızın kabuklarını soyalım ve orta ara lahanalarımızın ortasına yerleştirelim.
  7. Bu formda kavanozumuz dolana kadar lahanalardan yerleştirelim, orta ara sarımsak eklemeyi de unutmayalım. (çocuklar sevmediği için 2 adetten fazla koymadım).
  8. Lahanalarımızı yerleştirdikten sonra sirkeyi ve kavanozumuzu dolduracak kadarda suyu ekleyelim.
  9. Daha sonra kavanozumuzun kapağını hava almayacak formda sıkıca kapatalım.
  10. Ardından kavanozu karşıt çevirelim ve gereçlerin güzelce karışmasını sağlayalım.
  11. Hazırladığımız turşumuzu serin ve güneş almayan bir yerde 15 gün boyunca bekletelim (kap içerisinde bekletin taşma yaparsa heryere akmasın)
  12. Lahanalarımızın rengi döndükten sonra turşumuz yemeğe hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Beyaz Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu