Yemek Tarifleri
Beşamel Soslu Kaşarlı Tavuk Sote (Sofranın Yıldızı)
Beşamel Soslu Kaşarlı Tavuk Sote (Sofranın Yıldızı) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük uzunluk tavuk göğsü
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2-3 adet yeşil ve kırmızı biber
- 2 adet defne yaprağı
- 1 çay bardağı küçük uzunluk domates sosu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Patates püresi;
- 4-5 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 çay bardağı süt
- Karabiber
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Beşamel Soslu Kaşarlı Tavuk Sote (Sofranın Yıldızı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patatesleri yıkayıp soydum. Tencerede haşladım.
- Haşlanan patateslerin suyunu süzüp içine tereyağını ve sütünü ek edip patatesleri ezip püre haline getirdim.
- Kaşarını ek edip tekrar karıştırdım.
- Fırın kaplarına paylaştırdım.
- Tavukları küp küp doğrayıp içine sıvı yağını koyup ocakta rengi dönüp pembesi bir renk alınca içine soğanını ve biberlerini koyup karıştırdım.
- Biraz pişince içine domates sosu ve tuzunu kırmızı toz biberini koydum.
- Pişince içine karabiber ve kekik ilave edip patates pürelerinin üzerine koydum.
- Tereyağını ocağa koydum.
- İçine ununu ek edip karıştırdım.
- Sütünü koyup tekrar karıştırdım.
- Tuzunu karabiberini koyup tavukların üzerine döktüm.
- Fırında biraz pişirdim.
- Çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini koyup tekrar fırına verdim.
- Hafif pembeleşince kapattım.
Not : ben porsiyon biçiminde yaptım lakin siz tek fırın kabında yapabilirsiniz.
Yapanlara yiyenlere afiyet olsun ????.
Beşamel Soslu Kaşarlı Tavuk Sote (Sofranın Yıldızı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın