Yemek Tarifleri
Beşamel Soslu Fırın Makarna

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr piyale ince uzun makarna
- Tuz
Beşamel sos için;
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
İçi için;
- 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzeri için;
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak makarnamızı tuz eklediğimiz bol su ile haşlayalım. Ben burgu makarna kullandım sizde elinizdekine nazaran yapabilirsiniz.
- Makarnalar haşlanırken beşamel sos için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
- Daha sonra unu ek ederek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Kavrulan una yavaş yavaş süt ek edelim, hiç topak kalmayana kadar çırpıcı ile çırpalım.
- Beşamel sos yoğunlaşıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan almadan evvel tuz ve karabiber ek edelim.
- Haşlanan makarnaları süzdükten sonra derince bir kaba alalım.
- Üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri rendesini dökerek güzelce karıştıralım.
- Son olarak fırın kabımıza makarnaları dökerek üzerini düzeltelim.
- Kaşar peyniri rendesi serpelim.
- 200 ͒c’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen makarnamızın birinci sıcağı çıktıktan sonra yiyelim.
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


Cevap bırakın