Yemek Tarifleri

Beşamel Soslu Fırın Makarna

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr piyale ince uzun makarna
  • Tuz

Beşamel sos için;

  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

İçi için;

  • 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Üzeri için;

  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak makarnamızı tuz eklediğimiz bol su ile haşlayalım. Ben burgu makarna kullandım sizde elinizdekine nazaran yapabilirsiniz.
  2. Makarnalar haşlanırken beşamel sos için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
  3. Daha sonra unu ek ederek kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  4. Kavrulan una yavaş yavaş süt ek edelim, hiç topak kalmayana kadar çırpıcı ile çırpalım.
  5. Beşamel sos yoğunlaşıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Ocaktan almadan evvel tuz ve karabiber ek edelim.
  7. Haşlanan makarnaları süzdükten sonra derince bir kaba alalım.
  8. Üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri rendesini dökerek güzelce karıştıralım.
  9. Son olarak fırın kabımıza makarnaları dökerek üzerini düzeltelim.
  10. Kaşar peyniri rendesi serpelim.
  11. 200 ͒c’ye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  12. Pişen makarnamızın birinci sıcağı çıktıktan sonra yiyelim.

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu