Yemek Tarifleri

Baykuş Kurabiye

Baykuş Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 4/5 su bardağı un

Süsleme için:

  • Damla çikolata
  • Badem

Baykuş Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ben kurabiyelerde de blender kullanıyorum nişastayı toplaması daha kolay oluyor 🙂 birinci olarak şeker ve yumurtayı çarpıyoruz çok köpürmeden içine nişasta ve sıvı yağı ekleyip tekrar blenderdan geciriyoruz.
  2. Bir gün evvelce dışarı çıkartıp oda ısısına gelmiş olan margarini koyup elimizle karıştırıyoruz vanilyayı ve denetimli biçimde unu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  3. Ele yapışmayacak hamur elde ettiğimiz de merdane yardımı ile açıp yuvarlak bir kalıp yahut bardak ile yuvarlaklar elde ediyoruz ve üstten yarım ay biçiminde kesiyoruz ve gözleri ile burnunu ek ediyoruz.
  4. 180 derece de 15 dakika sonra afiyetler olsun 🎈 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun, denerseniz fotoğraf göndermeyi de unutmayın 🙏🏼🫧

Baykuş Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu