Yemek Tarifleri
Bayat Ekmekle Bazlama Ekmek
Bayat Ekmekle Bazlama Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kase ekmeklik un
- 1 kase bayat ekmek içi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ yahut zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Az az su göz kararı ekleyelim
Bayat Ekmekle Bazlama Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ölçüleri arttırabilirsiniz iki katı olucak biçimde benim kase çorba kasesi büyüklüğündeydi.
- İyice yoğurun yumuşak hamur olsun bezeleyip poşete koyalım 15 dk bekleyelim.
- Daha sonra tavada istediğiniz kadar yapabilirsiniz. Bu hamuru dolapta bekletip (üç dört gün kadar duruyor) istediğiniz vakit çıkarıp taze bazlama yapabilirsiniz.
Bayat Ekmekle Bazlama Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




Cevap bırakın