Yemek Tarifleri

Basmati Pirinçli Pırasa

Basmati Pirinçli Pırasa Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kısım pırasa
  • 1/2 (yarım) adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı basmati pirinç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1/2 (yarım) limon suyu

Basmati Pirinçli Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Soğan ve biberleri yarım ay, havuçları halka halka, pırasaları da verev doğrayın.
  2. Tencereye zeytinyağını koyup, üzerine sırasıyla zerzevatları ekleyip kavurun. Salçayı ekleyip biraz daha kavurun.
  3. Daha sonra yıkanmış pirinçleri ekleyip karıştırın ve üzerine kaynar suyu akabinde da limon suyunu ekleyin.
  4. Tuz ve karabiberi de ekleyip bir sefer daha karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yeterlice pişirin. (yaklaşık 20 dk)
  5. Piştikten sonra biraz dinlendirip ister sıcak ister soğuk servis edin (çok ekşi sevmeyenler limon suyu ölçüsünü azaltabilir)

Basmati Pirinçli Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu