Yemek Tarifleri

Basmati Pilavı

Basmati Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe nazaran tuz
  • Et bulyon
  • Yarım limon
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Basmati Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak pirincimizi yıkayalım ve sıcak suda bekletelim.
  2. Tencereye yağlarımızı alalım ve tereyağının erimesini bekliyelim.
  3. Eridikten sonra pirincimizin suyunu süzelim ve tencereye alalım bir iki karıştırdıktan sonra suyumuzu ekleyelim .
  4. Limonu tuzu ve et bulyonu ekleyip karıştıralım .
  5. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Ocaktan alalım ve üstünü bi bezle kapatım, nemini alalım pilavımız hazır afiyet olsun ❤️.

Basmati Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu