Yemek Tarifleri
Basmati Pilavı

Basmati Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinci
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- İsteğe nazaran tuz
- Et bulyon
- Yarım limon
- 1,5 su bardağı sıcak su
Basmati Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak pirincimizi yıkayalım ve sıcak suda bekletelim.
- Tencereye yağlarımızı alalım ve tereyağının erimesini bekliyelim.
- Eridikten sonra pirincimizin suyunu süzelim ve tencereye alalım bir iki karıştırdıktan sonra suyumuzu ekleyelim .
- Limonu tuzu ve et bulyonu ekleyip karıştıralım .
- Suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocaktan alalım ve üstünü bi bezle kapatım, nemini alalım pilavımız hazır afiyet olsun ❤️.
Basmati Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






Cevap bırakın