Yemek Tarifleri

Basma Kadayıf Tatlısı

Basma Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 200 gram eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Serbetı için:

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Basma Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım tencereye alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım.
  2. Kaynamaya başlayınca 10 dakika sonra limon dilimini ekleyip 5 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Kadayıfları elimizle koparmadan açalım ve eritilmiş margarini üzerine dökelim yeterlice her yerine gelecek formda karıştıralım.
  4. Orta uzunluk borcama kadayıfın yarısını elimizle yeterlice bastırarak yayalım tüm kuvvetiniz ile. Ve cevizi her yerine gelecek halde yayalım.
  5. Kalan kadayıfı da elimizle döşeyelim bir bardak yahut tencereye ile yapabilirsiniz bu süreci. Bunu yapmak çok değerli.
  6. Kenarlarını da düzeltip evvelden ısıtılmış 180 derecede yeterlice kızarana kadar pişirelim. Ne kadar hoş kızarırsa o kadar hoş olur.Not:üzeri kızardıktan sonra alt üst edip altını da kızarmak için yine fırına verelim arkadaşlar püf noktası:
  7. Fırından çıkınca birinci sıcağı çıkınca 5 dakika sonra soğuk olan şerbeti üzerine dökelim dinlemeye bırakalım.
  8. Toz fıstık ile süsleyelim.

Basma Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu