Yemek Tarifleri

Basma Kadayıf

Basma Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram çiğ kadayıf
  • 150 gram ceviz
  • 150 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker (Bardak ölçüm 200 ml)
  • Çeyrek dilim limon suyu

Basma Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce şerbetimizi hazırlayalım.
  2. Su ve şekeri koyup eriyene kadr karıştırıp kaynadıktan sonra limon atalım altını kapatalım soğumaya bırakalım.
  3. Tereyağı ve sıvı yağımızı eritip kadayıflarımızın üzerine koyalım.
  4. Elimizle tiftikleyelim tepsimizin altına tereyağı sürüp kadayıfımızın yarısını tepsimize dizelim.
  5. Arasına çekilmiş cevizlerimizi serpelim. Kalan kadayıflarımızı da üzerine dizelim.
  6. Bir tepsi yardımıyla bastıralım.
  7. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  8. Sonra kadayıfımızı aksi çevirelim bir beş dakika daha pişirelim fırından çıkaralım.
  9. Dilimleyelim ve soğumuş şerbeti üzerine dökelim.
  10. Dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz deneyenlere afiyet olsun tam ramazan sofralarımıza layık dondurma ile servis edebilirsiniz ????.

Basma Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu