Yemek Tarifleri

Balon Pişi

Balon Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt (200 ml )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Kızartmak için

  • Bolca sıvı yağ

Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir kabın içine yumurta süt ve tuz ek edip güzelce çırpın.
  2. Unu ve kabartma tozunu denetimli bir halde ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edin üzerini örtüp onbeş dakika dinlendirin.
  3. Dinlenmiş olan hamuru un serpiştirmiş olduğunuz tezgaha alın oklava ile çok ince olmayacak formda açalım.
  4. Bir fırça yardımıyla açmış olduğumuz hamurun üzerine hafif su sürelim ve üzerine susam serpiştirelim oklava ile hafif üzerinden geçip susamların hamura yapışmasını sağlayalım.
  5. Yuvarlak bir aparat yada çay bardağı ile bastırarak yuvarlak keselim.
  6. Aynı süreci hamur bitene kadar uygulayalım.
  7. Kızartma tavasına çokça sıvı yağ ek edelim ısınınca önlü gerili kızartalım kızartırken hamurların üzerine kızgın yağdan dökelim ki hoş kabarsın.
  8. Havlu kağıt serili tabağa alıp sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun ????.

Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu