Yemek Tarifleri

Balkabaklı Börek

Balkabaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo bal kabağı
  • 5 adet yufka
  • 2 büyük uzunluk soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 100 gram tereyağı
  • 2 tepeleme nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Üzeri için;

  • Kalan sos
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 şişe maden suyu
  • Çörek otu
  • Susam

Balkabaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bal kabaklarımızı ve soğanları robottan geçiriyoruz şayet isterseniz rendeleme süreci de yapabilirsiniz.
  2. Üzerine tuzumuzu ve karabiberimizi atıp güzelce harmanlıyoruz.
  3. Bir kaseye sos için olan tüm materyalleri koyuyoruz. Tereyağını eritip ek ediyoruz ve güzelce çırpıyoruz.
  4. Biraz kabaran kremşanti üslubunda bir sos elde edeceğiz.
  5. Tepsinin altına biraz sıvı yağ döktükten sonra üzerine birinci yufkamızı seriyoruz ve üzerine sosumuzu kaşık yardımıyla döküp kaşığın karşıtıyla sosu yaydırıp üzerine balkabaklı harcımızdan koyuyoruz ve onun üzerine tekrar yufkamızı ek edip tekrar sos ve balkabağı sürecini tekrar ederek son yufkayı kadar geliyoruz.
  6. Son yufkamızı böreğin üzerini kapatıyoruz.
  7. Böreğimizi dilimliyoruz.
  8. Kalan sosa maden suyunu ek edip bir kaşık yoğurdunuzu koyup güzelce çırpıyoruz ve böreğin üzerine sosu gezdirerek döküyoruz.
  9. Üzerine susam ve çörek otunu serpip 200° fırında evvel altı olmak üzere yarım saat pişirdikten sonra alt üst fırını yakıp böreğimiz kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Soğuduktan sonra servisimizi yapıyoruz.Ağız tadıyla yeme dileğiyle💕.

Balkabaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu