Yemek Tarifleri
Balkabağı Püreli Kek

Balkabağı Püreli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 kase ceviz (dövülmüş)
- 1 çorba kasesi kabak püresi (ben konutta pişmiş kabak tatlısı vardı ondan bir dilim ezerek kullandım)
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Balkabağı Püreli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpma kabında yumurtalar köpük köpük olup beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sırayla sıvı yağ süt kabak püresini yumurtaların üzerine alıp karıştıralım.
- Un kabartma tozu ve cevizide katıp, tekrar karıştıralım ve yağlayıp, unladığımız kalıbımıza harcımızı boşaltalım fırına girmeye hazır.
- 180 derecede fırını ısıtıyoruz ve kekimizi pişmeye alıyoruz. 40 dakika sonra fırını açıp denetim edelim. Pişen kekimiz hazır afiyet olsun.
Balkabağı Püreli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





Cevap bırakın