Yemek Tarifleri

Balkabağı Püreli Kek

Balkabağı Püreli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kase ceviz (dövülmüş)
  • 1 çorba kasesi kabak püresi (ben konutta pişmiş kabak tatlısı vardı ondan bir dilim ezerek kullandım)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Balkabağı Püreli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri çırpma kabında yumurtalar köpük köpük olup beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sırayla sıvı yağ süt kabak püresini yumurtaların üzerine alıp karıştıralım.
  3. Un kabartma tozu ve cevizide katıp, tekrar karıştıralım ve yağlayıp, unladığımız kalıbımıza harcımızı boşaltalım fırına girmeye hazır.
  4. 180 derecede fırını ısıtıyoruz ve kekimizi pişmeye alıyoruz. 40 dakika sonra fırını açıp denetim edelim. Pişen kekimiz hazır afiyet olsun.

Balkabağı Püreli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu