Yemek Tarifleri
Balkabağı Ezmesi
Balkabağı Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet balkabağı
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 6-7 kısım taze kekik
- 200 ml hindistan cevizi sütü
- 2-3 adet kırmızı biber
Balkabağı Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Balkabağını ortadan ikiye bölüp fırın tepsisine alıyoruz.
- Üstüne pulbiber,kırmızı toz biber,tuz, zeytinyağ ve kekik koyup 180 derece 50 dakikada pişiriyoruz (biberleri ve sarımsağı da fırın tepsisine koyuyoruz).
- Soğuduktan sonra kabaklarımızı oyarak içindeki etli kısımları robota koyuyoruz ilaveten sarımsak,biberlerin zarını alarak robota koyuyoruz.
- Hindistan cevizi sütünü de ekleyip bütün gereçleri robottan geçiriyoruz.
- Servis tabağına alıyoruz üstüne kabak çekirdekleri ve zeytinyağı döküyoruz.
Afiyet olsun.
Balkabağı Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








Cevap bırakın