Yemek Tarifleri

Balkabağı Ezmesi

Balkabağı Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet balkabağı
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 6-7 kısım taze kekik
  • 200 ml hindistan cevizi sütü
  • 2-3 adet kırmızı biber

Balkabağı Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Balkabağını ortadan ikiye bölüp fırın tepsisine alıyoruz.
  2. Üstüne pulbiber,kırmızı toz biber,tuz, zeytinyağ ve kekik koyup 180 derece 50 dakikada pişiriyoruz (biberleri ve sarımsağı da fırın tepsisine koyuyoruz).
  3. Soğuduktan sonra kabaklarımızı oyarak içindeki etli kısımları robota koyuyoruz ilaveten sarımsak,biberlerin zarını alarak robota koyuyoruz.
  4. Hindistan cevizi sütünü de ekleyip bütün gereçleri robottan geçiriyoruz.
  5. Servis tabağına alıyoruz üstüne kabak çekirdekleri ve zeytinyağı döküyoruz.

Afiyet olsun.

Balkabağı Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu