Yemek Tarifleri
Bal Kabaklı Sütlü Tatlı
Bal Kabaklı Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Balkabaklı sütlü tatlımızın tabanı için;
- 2 paket eti burçak bisküvi
- 1 fincan fındık içi
- 100 gram eritilmiş tereyağ
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet vanilya
Üzeri için;
- 500 gram balkabağı
- 1 su bardağı şeker
Bal Kabaklı Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle doğramış olduğumuz balkabaklarını şekerle birlikte yumuşayana kadar pişirelim..
- 2 paket eti burçak bisküviyi rondolayalım..
- Bir fincan fındığımızıda rondolayalım..
- 100 gram tereyağı erittikten sonra bisküviyle fındığa dökerek harmanlayalım ve tatlımızın tabanına bastırarak yerleştirelim..
- Muhallebimizi yapacağımız tenceremize öncelikle 1 litre sütü dökelim, üç kaşık nişasta ,iki kaşık un ve bir bardak toz şekeri ekleyerek orta ateşte pişirelim.
- Katılaşınca vanilyamızı da dökerek bir iki dakika daha kaynatıp ocaktan kaldıralım.
- Muhallebimizin birinci sıcaklığı gittikten sonra rondolanmış bisküvi ve fındıktan hazırlamış olduğumuz pasta tabanımızın üzerine dökelim.
- En son pişen soğuyan kabağımızı rondolayıp tatlının üzerine sürüyoruz kabağın üzerine isterseniz bi ölçü ceviz içi ile servis yapabilirsiniz. Tatlımız hazır afiyetler olsun…
Bal Kabaklı Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın