Yemek Tarifleri

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (52 yapraklIk paket)

Sos materyali;

  • 10 kaşık yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

İç harcı;

  • Peynir (peynir çeşidi dileğe bağlı istediğin peynir koyabilirsin)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yufkanın bir adedini alıp kısa kenarı bize gelecek halde seriyoruz.
  2. Yufkanın üzerine 2 kaşık sostan ek edip, fırça yardımıyla yayıyoruz.
  3. Aynı süreci öteki 3 yufka içinde üst üste yapıyoruz ve 4. yufkanın üzerinede sosu sürüp, peynirimizide koyup, rulo halinde sarıyoruz ve eşit kesimlere bölüyoruz.
  4. Bir yumurtanın sarısını hafif sıvı yağ ile inceltip, fırına sürmeden evvel böreklerimizin üzerine sürüyoruz ve üzerine çörek otu ek ediyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Baklavalık Yufkadan Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu