Yemek Tarifleri
Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek (Dondurucuya Uygun Tarif)
Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek (Dondurucuya Uygun Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
Sürdüğümüz sosu için;
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 şişe maden suyu
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 4-5 adet büyük uzunluk patates
- 1.5 su bardağı rende kaşar peyniri
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
- Tercihinize nazaran baharat (tuz, pul biber, tatlı toz biber, karabiber)
Üzerine sürmek için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek (Dondurucuya Uygun Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patateslerimizi erime kıvamına gelmeden haşlayalım. Rendeleyeceğimiz için bir tık canlı kalması rendelerken kolayımıza gelecektir.
- Kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım, soğuyunca patateslerimizi bir kaba rendeleyip içerisine rende kaşarımızı da ek edelim.
- Tavamıza zeytinyağımızı baharatlarımızı ve soğanımızı koyalım, kısık ateşte soğanlar güzelce eriyene kadar kavuralım ve altını kapatıp ılımaya bırakalım.
- Bu sırada süreceğimiz sosu hazırlamak için bir kap alalım ve bütün materyallerimizi koyup homojenleşip köpürene kadar karıştıralım.
- Ilınan soğanlarımızı da patatesimize ekleyelim ve güzelce karıştıralım iç harcımızı vee haydi başlayalım sarmaya. Ben uzun yapmayı tercih ettim lakin siz gül formunda yahut oval formda de yapabilirsiniz.
- Yufkamızı tam açalım ve bütün yufkaları ortadan ikiye bölelim. Sardığımız yufkanın kalın olmaması için 2ye bölüyoruz.
- Toplam 4 kattan oluşacak bir sargı böreğimiz, birinci 2 katımızı alıyoruz sosumuzu uç kısmına döküp yayıyoruz. Her katman için yaklaşık 1 yemek kaşığı sos kâfi oluyor.
- Sonrasında öteki 2 katımızı da koyup tekrar sosumuzu sürüyoruz ve üzerine iç harcımızı yeteri gelecek formda yayıyoruz. Sararken birinci kenar kısımlarını sarıp sonrasında rulo olacak biçimde saralım.
- Ben rulo bitmeden biraz daha sıvı sosumuzdan sürüp sarmayı o denli bitiriyorum. Daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
- Yufkamız bitene kadar bu formda sarmaya devam edelim.
- Pişirmeyi çabucak yapacaksak fırın tepsimize yağlı kağıt koyup direk içine koyalım, buzluğa atacaksak yağlı kağıtlara tek tek dizelim ve sonrasında torbalayıp dolaba atalım.
- Pişireceğimiz vakit üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otunu güzelce serpelim. (buzluktan çıkarıyorsanız buzlu buzlu fırına atmanız gerekiyor atlamayalım)
- Yaklaşık 40 dakika da pişiyor ancak denetimli olmakta yarar var, üzeri çıtırlaşıp bir tık yoğunlaşınca böreğimiz yemeğe hazır.
- Fırından çıkaralım ancak ateşi gidene kadar kesmeyelim ki hamurlaşmasın. Ilınınca keselim, ister ikram üzere ister kahvaltıda ister akşam yemeğinde yemeğe hazır böreğimiz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsunn🎊.
Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek (Dondurucuya Uygun Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Cevap bırakın