Yemek Tarifleri

Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek (Dondurucuya Uygun Tarif)

Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek (Dondurucuya Uygun Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka

Sürdüğümüz sosu için;

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 şişe maden suyu
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 4-5 adet büyük uzunluk patates
  • 1.5 su bardağı rende kaşar peyniri
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı
  • Tercihinize nazaran baharat (tuz, pul biber, tatlı toz biber, karabiber)

Üzerine sürmek için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek (Dondurucuya Uygun Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak patateslerimizi erime kıvamına gelmeden haşlayalım. Rendeleyeceğimiz için bir tık canlı kalması rendelerken kolayımıza gelecektir.
  2. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım, soğuyunca patateslerimizi bir kaba rendeleyip içerisine rende kaşarımızı da ek edelim.
  3. Tavamıza zeytinyağımızı baharatlarımızı ve soğanımızı koyalım, kısık ateşte soğanlar güzelce eriyene kadar kavuralım ve altını kapatıp ılımaya bırakalım.
  4. Bu sırada süreceğimiz sosu hazırlamak için bir kap alalım ve bütün materyallerimizi koyup homojenleşip köpürene kadar karıştıralım.
  5. Ilınan soğanlarımızı da patatesimize ekleyelim ve güzelce karıştıralım iç harcımızı vee haydi başlayalım sarmaya. Ben uzun yapmayı tercih ettim lakin siz gül formunda yahut oval formda de yapabilirsiniz.
  6. Yufkamızı tam açalım ve bütün yufkaları ortadan ikiye bölelim. Sardığımız yufkanın kalın olmaması için 2ye bölüyoruz.
  7. Toplam 4 kattan oluşacak bir sargı böreğimiz, birinci 2 katımızı alıyoruz sosumuzu uç kısmına döküp yayıyoruz. Her katman için yaklaşık 1 yemek kaşığı sos kâfi oluyor.
  8. Sonrasında öteki 2 katımızı da koyup tekrar sosumuzu sürüyoruz ve üzerine iç harcımızı yeteri gelecek formda yayıyoruz. Sararken birinci kenar kısımlarını sarıp sonrasında rulo olacak biçimde saralım.
  9. Ben rulo bitmeden biraz daha sıvı sosumuzdan sürüp sarmayı o denli bitiriyorum. Daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
  10. Yufkamız bitene kadar bu formda sarmaya devam edelim.
  11. Pişirmeyi çabucak yapacaksak fırın tepsimize yağlı kağıt koyup direk içine koyalım, buzluğa atacaksak yağlı kağıtlara tek tek dizelim ve sonrasında torbalayıp dolaba atalım.
  12. Pişireceğimiz vakit üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otunu güzelce serpelim. (buzluktan çıkarıyorsanız buzlu buzlu fırına atmanız gerekiyor atlamayalım)
  13. Yaklaşık 40 dakika da pişiyor ancak denetimli olmakta yarar var, üzeri çıtırlaşıp bir tık yoğunlaşınca böreğimiz yemeğe hazır.
  14. Fırından çıkaralım ancak ateşi gidene kadar kesmeyelim ki hamurlaşmasın. Ilınınca keselim, ister ikram üzere ister kahvaltıda ister akşam yemeğinde yemeğe hazır böreğimiz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsunn?.

Baklavalık Yufkadan Patatesli Börek (Dondurucuya Uygun Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu