Yemek Tarifleri

Baklavalı Kaymaklı Muhallebi

Baklavalı Kaymaklı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet baklava yufkası
  • 100 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı fıstık
  • 4 yemek kaşığı ceviz
  • 3 yemek kaşığı toz fıstık

Muhallebisi için;

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un ( bardak ölçüm 200ml)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker ( isteyen şekeri biraz çoğaltabilirsiniz .
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 200 gram kaymak
  • 1 adet vanilya
  • 1 litre süt

Baklavalı Kaymaklı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak tereyağını eritip, baklava yufkalarını tek tek alıp üzerine fırçayla yağı her tarafına sürüp, yufkayı gelişi hoş büzüştürüp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Yufkalar bitene kadar birebir süreci yapıyoruz.
  2. Isıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede fırına verip nar üzere kızarana kadar daha sonra fırından alıp güzelce elimizle ufalayalım.
  3. Daha sonra ezilmiş yufkaları derin bir kaba alıp, üzerine ceviz, fıstık, toz fıstık ekleyip karıştırın.
  4. Muhallebisi için; bütün malzemeyi tencereye alıp yavaş yavaş sütü ek ederek karıştırıp, kısık ateşte devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Kıvam alana kadar en son vanilya şekeri ekleyip karıştırıp kenara alıyoruz. Ortada durmadan 15 dk kadar çırpma teli ile karıştırıyoruz ılıyana kadar.
  6. Ardından hazırlamış olduğumuz baklava yufkasını borcama koyuyoruz ve bastırıyoruz.
  7. Üzerine hazırlamış olduğumuz muhallebiyi ekleyip düzeltip, kalan baklava yufkalarını üzerine serpiştirip, buzdolabında 3-4 saat bekletip, servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Baklavalı Kaymaklı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

bilaldemirkr

1997 doğumlu ve 2015 den bu yana wordpress blog kurmada ileri seviye kazanmış,Kendini geliştirmeyi ve yeni şeyleri bloguna katmayı seven bir zat-ı muhterem.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu